Pulpa de curcan cu anghinare si praz

de katty in Curcan, 3 Ian 2016 | 2917 vizualizari

 

Daca nu va place pulpa gatita intreaga puteti sa o taiati in bucati mai mici.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de curcan(aproximativ 1,3 kg)
  • 2 fire praz
  • 1 conserva anghinare
  • 350 ml sos de rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • coaja rasa de portocala
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • boia picanta
  • patrunjel verde pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu anghinare si praz:

Spalam pulpa de curcan, o tamponam bine cu un servet uscat, apoi  o frecam bine cu un amestec de sare,piper macinat si putina boia.Punem pulpa intr-o tava, o stropim cu uleiul, apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit.  Dupa 30 de minute, scoatem folia de aluminiu si lasam carnea in continuare stropind din cand in cand carnea cu uleiul din tava, pana  se rumeneste. Cand carnea a capatat o culoare frumoasa, adaugam  in tava cateii de usturoi curatat si taiati in jumatati si prazul taiat  rondele subtiri. Lasam  cateva minute, pana usturoiul isi elibereaza aroma si prazul incepe sa se inmoaie si adaugam sosul de rosii, sare, piper negru macinat si coaja rasa de portocale.Cu 5 minute inainte de a fi gata punem anghinarea taiata in bucati mai mici. Servim cu patrunjel verde presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu anghinare si praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

miki_a 1

04.01.2016, 10:30

Arata minunat de bine!

Zamfira 1

09.01.2016, 08:30

Panacris 1

02.05.2017, 17:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu zucchini